Bernie Ecclestone szerette volna New Yorkba vinni a Forma-1-et, ötlete viszont nem aratott osztatlan sikert. A sorozat pénzügyi vezetője a kudarc ellenére sem tett le arról, hogy újra Amerikába vigye az F1-et, akár kényszermegoldásra is hajlandó.

Erről árulkodik, hogy a New Yorktól majdnem 150 kilométerre elterülő, privát versenypályát üzemeltető Monticello Motor Club tagjai írásos tájékoztatást kaptak arról, hogy a létesítmény tárgyalásokat folytat az Amerikai Nagydíj megrendezéséről. 2012-től, tíz évre lehet házigazda a pálya.

“Elnökünk, Bill McMichael és én is megtiszteltetésnek vesszük, hogy a Forma-1 tárgyalásra érdemesnek tart minket az Amerikai Nagydíj megrendezésével kapcsolatban, nagyon komolyan vesszük ezt a lehetőséget” – mondta Ari Straus, a klub elnöke.

“Hermann Tilke már tanulmányozta a pályát és feljegyzéseket készített arról, hogy milyen módosításokat kellene végrehajtanunk.” 2008-ban nyílt meg a klub és a pálya, a tagok között a NASCAR-bajnok Jeff Gordon is ott van. Nincs a Catskill-hegységben kialakítottnál közelebbi, épített pálya New Yorkhoz.

Straus és McMichael a hírek szerint hónapok óta tárgyalnak Ecclestone-nal, a tervek nagyon komolyak.