A Renault 2008-as szingapúri megrendezett balesete miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a vizsgálat szerint érintett két csapatvezetőt, a főnök Flavio Briatorét és a technikai igazgató Pat Symondsot is eltiltotta a Forma-1-től és általában az FIA által szervezett versenyektől. Az olaszra eredetileg örökre, míg az angol szakemberre öt évre szóló eltiltást szabtak ki büntetésként.

  A két exrenault-s nem fogadta el a büntetést, de végül a hosszas jogi huzavona elkerülésére nemrég kiegyeztek az FIA-val, így a felelősségük elismeréséért cserébe a szervezet 2012 végére mérsékelte az eltiltások határidejét. Az is tisztázódott, hogy a két volt renault-s közvetetten – például tanácsadóként – már mostantól is szerepet vállalhat az F1-ben.

Az olasz Autosprint úgy tudja, hogy ezt kihasználva Pat Symonds a Neutrino Dynamics cégén keresztül hamarosan a Williams tanácsadója is lesz, a lap szerint az angol mérnök a grove-iak 2011-es autója, az FW33-as tervezésében segít majd.

Míg a volt renault-s mérnököt a Williamshez kötik, a McLarentől nemrég távozott szakembert, Pat Fryt a finn Turun Sanomat máris hírbe hozta a Red Bull-lal, a Mercedesszel, a Toro Rossóval és a Force Indiával is, igaz, ahhoz, hogy bármelyik alakulathoz is szerződjön, előbb ki kell töltenie a féléves “kényszerpihenőjét”.