Vettel legnagyobb ellenfele lett

Mark Webber nagyon elkapta a fonalat, a Spanyol után a Monacói Nagydíjat is megnyerte, így több futamgyőzelmére tekintettel vezeti a világbajnokságot azonos pontszámmal álló csapattársa, Sebastian Vettel előtt. Az ausztrál Barcelonában és Monte-Carlóban is ellenállhatatlan volt, Sir Frank Williams, korábbi csapatfőnöke már belátja, hogy ok nélkül kritizálta.

Webber a 2005-ös és 2006-os szezont töltötte a Williamsnél, nem sok sikerrel. “Amikor nálunk versenyzett, az autónk nagy csalódás volt és úgy éreztük, ő is része a problémának” – vallotta be Williams, hogy mit gondolt Webberről. “Utólag okoskodva valószínűleg egyáltalán nem volt baj vele.”

“Folyamatosan fejlődött, hitt magában és biztos vagyok benne, hogy mindenkit elvarázsolt a Red Bullnál. Mark feltört, ez nem lehet kérdés. Két vagy három évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy Mark túl nagy nyomás alá helyezi saját magát, de most semmilyen jel nem utal erre.”

“Laza és nyugodt, amit most látunk, az a valóság. Őszintén mondom, minden mellébeszélés nélkül, hogy elégedett vagyok. Nagyon keményen dolgozott, hogy idáig jusson, mégis a régi maradt. Többször is láttam a reptereken, hogy amikor az emberek megállították, mindig volt ideje rájuk.”

“Mindannyian tudjuk, hogy Sebastian mennyire erős, de Mark most előtte jár” – dicsérte egykori williamses kollégáját a jelenleg a Mercedesnél tartalékos Nick Heidfeld. “Egyre inkább a világbajnokság esélyesévé válik.” Gerhard Berger Webber sebességét és precizitását méltatta, de csupa jót mondott az ausztrálról a háromszoros világbajnok Niki Lauda is.

“Jelenleg szinte verhetetlen” – állítja Lauda. “Vettel problémája, hogy legnagyobb ellensége hirtelen a csapaton belül bukkant fel, csakúgy, ahogy velem is történt annak idején a McLarennél Alain Prosttal.”