Nico Rosberg teljesen más taktikát követett a Monacói Nagydíjon csapattársánál, Michael Schumachernél, jóval tovább kint maradt a lágyabb keveréken, abban reménykedve, hogy a hétszeres világbajnok elé kerülhet. Az első néhány kört nagyon megnyomta Rosberg, de később Schumacher ment jobb tempót nála, így végül csapattársa mögé érkezett vissza a pályára kerékcseréje után.

“Nagyon pörögtek a kerekeim a rajtnál, talán a kuplungbeállítások nem voltak tökéletesek” – fogalmazott a nyolcadikként zárt Rosberg. “Mivel nem volt megfelelő tapadásom, Michael elment mellettem, de arról fogalmam sincs, hogy Rubens honnan jött.”

“Ami a stratégiát illeti, nem döntöttünk rosszul, meg kellett próbálnunk. Jó ötletnek tűnt, hogy menjek még egy-két gyors kört, nem okolhatok senkit, a lehető legjobb taktikát választotta a csapat számomra.”

Nemcsak Schumacher, majdnem Rosberg is elment Alonso mellett az utolsó kanyarban. “Michael nagyon laza volt az előzésnél, élveztem a pillanatot, de néhány emberrel már beszéltem és úgy tűnik, nem volt szabályos a dolog. Ugyanakkor nekem is azt mondták, hogy próbáljak meg előzni az utolsó kanyarban.”

Nyilatkozott Niki Lauda is az előzési ügyben, szerinte Schumacher most nagyot villantott. “Tökéletes volt, ennél jobban nem lehet csinálni” – vélekedett Lauda. “Zseniális manőver volt, ahol minden együtt volt: Alonso elaludt, Schumacher pedig kihasználta. A versenybírók csak azért vizsgálódnak, mert nem tudják, hogyan értelmezzék a szabálykönyvet, nekem egyébként mindegy, hogyan döntenek, Michael teljesítménye nagyon rendben volt.”