Megtámadja a döntést a Mercedes

Bokszutca-áthajtásos ítéletnek megfelelő, utólagos húsz másodperces időbüntetést kapott Michael Schumacher a Monacói Nagydíj után azért, mert az utolsó kanyarban megelőzte Fernando Alonsót. Hivatalosan azt mondja a szabálykönyv, hogy egy versenyt abban az esetben (is) a safety car mögött befejezettnek kell tekinteni, ha az az utolsó körben kiáll a bokszba, ilyenkor előzni már nem lehet, a hétszeres világbajnok erre tekintettel kapta a büntetést.

A Mercedes GP az ítélet kézhezvétele után úgy döntött, hogy fellebbezést nyújt be Schumacher büntetése ellen, aki hatodik helyét veszítette el a versenybírók döntése értelmében.

A fellebbezést a Nemzetközi Automobil Szövetség fellebbviteli bírósága fogja tárgyalni, egyelőre ismeretlen időpontban. Kiemelte az FIA, hogy a Mercedes a döntés, nem pedig a büntetés ellen nyújtott be fellebbezést, az áthajtásos ítéleteket ugyanis nem lehet megtámadni. Minden bizonnyal azt nehezményezi a csapat, hogy ahogy azt videófelvételekkel és fényképekkel is alátámasztotta, a safety car távozása után nem az előzést tiltó sárga, hanem a helycserét engedő zöld jelzés volt érvényben a pályán, amely tény felveti a versenyigazgatóság felelősségét.