Massa is a Q3-ban járt rosszul

Massa is a Q3-ban járt rosszul

Jenson Button igen bosszús volt a Monacói Nagydíj időmérője után, amiért a Q3-ban Felipe Massa a gyors köre végén lassított le előtte. A kvalifikáció után a ferraris azt mondta, neki sem volt más lehetősége.

“Előttem is volt egy autó, lassított, így én is lassítottam. Amint megláttam Jensont, azonnal nyomni kezdtem, igazán nem volt szándékos” – mesélte a brazil a saját verzióját.

A helyzet iróniája, hogy míg az elmúlt napokban mindenki az időmérő első szakaszától félt a lassú újoncok miatt, utólag Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Michael Schumacher, Button és Massa is az utolsó szakaszban kapott forgalmat maga elé.

“Nem panaszkodhatom túlságosan, mert a Q1-ben nem nagyon akadályoztak. A Q3 rosszabb volt. Talán szerencsém volt, és mások a Q1-ben is forgalomba kerültek. Én nem.”

Massa a versennyel kapcsolatban bizakodó, úgy gondolja, hogy a második sorból indulva nincs rossz helyzetben.

“Nem rossz hely a negyedik. Hosszú verseny lesz, váratlan dolgok történhetnek, a második sorból indulva jók a kilátásaim. Persze jobb lett volna egy kicsit jobb eredmény, mert az autó jól ment, de a Q3-ban szinte végig Rosberg mögött voltam, és nem tudtam javítani. Itt, Monacóban könnyebb vezetni az F10-est, mint az elmúlt versenyeken, a gumik is jól működnek, különösen a keményebb keverék.”