Schuminak csak a másik Mercivel akadt gondja

Schuminak csak a másik Mercivel akadt gondja

A mercedeses Nico Rosberg elkeseredetten nyilatkozott a monacói időmérő után, ugyanis a hatodik helyen záró német úgy érezte, hogy a pole-t is megszerezhette volna ma.

“Bocsánat, nagyon rossz a kedvem, pocsékul szerepeltem. Meg kellett volna szereznem a pole-t vagy legalább a második helyet, mert a Q2-ben lazán lettem első mindössze egy szett gumi elhasználásával” – mondta a riportereknek Rosberg.

“Az utolsó szakaszban minden rosszul alakult, nem tudtam összerakni. Túl sokszor kerültem forgalomba és hibáztam. Katasztrófa, komolyan, nagyon-nagyon elkeserítő. Bocsánatot kérek az egész csapattól, amiért ilyen rossz voltam!” – tette hozzá.

Rosberg hangulatán valószínűleg az sem javít majd, ha megtudja, hogy mögötte végző csapattársa, Michael Schumacher szerint épp ő tartotta fel az utolsó szakaszban.

“El kell ismerni, hogy a kollégák mind nagyon sportszerűen vezettek. Engem egyetlen ember tartott csak fel, a csapattársam. Kár érte, de ez van. Pont a Q3-ban történt, amikor már csak 10 autó van a pályán” – mondta a hétszeres világbajnok, aki holnap a hetedik rajtkockából kezdi majd a versenyt.

Schumachert egyébként nem zavarta, hogy ezúttal megint Rosberg mögött végzett:

“Századokra vagyunk egymástól, ez kevesebb, mint egy szempillantás. Engem inkább az általános helyzet érdekel, nem az, hogy egy kicsivel Nico előtt vagy épp mögött vagyok. Fél tizedről kár beszélni. Azt kell nézni, hogy mi a cél, küzdhetünk-e a bajnoki címért. Futamokat kell nyerni, de egyelőre erre nem vagyunk képesek” – magyarázta a 41 éves veterán.