A két legutóbbi monacói győztes, Jenson Button és Lewis Hamilton sem szerepelt kiemelkedően az idei időmérőn. Főleg Button nem volt elégedett a nyolcadik helyével – a gumitaktikát sem találta el és Massa feltartása is felbosszantotta.

“Az autó elég jó volt a keményebb gumikon a Q1-ben, kár, hogy a Q3-ban nem azokat használtam. Az lehetett volna a jobb választás. A lágyabb gumin nagyon küszködtem. Szerintem Lewis sem valami elégedett, ő az ötödik lett, én a nyolcadik, szóval jól le vagyok maradva. Az autó nem volt valami jó az egész kvalifikáción, kár volt a lágygumis irányba indulni” – mondta a címvédő.

A massás eset különösen rosszul esett Buttonnak: “Annyi helyem lett volna, nem tudom, mit képzelt. A Q3-ban csak tíz autó van, könnyedén meg lehet oldani, hogy ne akadályozzuk egymást, de ő nem figyelte a tükröt. Pont a gyors köröm végén volt. Nagyon idegesítő. Nem tudom, milyen lett volna az időm, de igazán bosszantó, mert nagyon otrombán feltartott” – füstölgött az angol.

Hamilton azt mondta a kvalifikációt követően, hogy ő maga mindent kihozott a McLarenből ,amit lehetett, de a Red Bull továbbra is megfoghatatlan.

Mindent megtett, de nem bírt a Red Bull-lal

Mindent megtett, de nem bírt a Red Bull-lal

Mindent megtett, de nem bírt a Red Bull-lal


“Az utolsó körön szó szerint mindent kifacsartam az autóból. Mindent beleadtam mindhárom szakaszban, és főleg az utolsó körön. A Red Bullnak még mindig sokkal nagyobb a leszorítóereje, a középső szektorban fél másodperccel volt gyorsabb nálam! Mindenütt érintettem a korlátot, az pálya teljes területét kihasználtam, szóval elégedett lehetek a teljesítményemmel.”

“Reméljük, hogy az autó holnap egy kicsit versenyképesebb lesz, és hogy a stratégia is belejátszhat az eredménybe!”