Nem mondott le az eredményről

Nem mondott le az eredményről

Fernando Alonso a Monacói Nagydíj utolsó szabadedzésén a Massanet kanyarban csúnyán odavágta a Ferrarit a szalagkorláthoz, és mivel a kasztni strukturális sérülést szenvedett, a spanyolnak ki is kellett hagynia az időmérőt.  

“Előfordul az ilyesmi, nem lehet mit tenni. Meglátjuk, holnap mennyire kapaszkodhatok majd vissza. Nem könnyű a bokszutcából rajtolni Monacóban, de hosszú a futam, Schumacher 2006-ban az utolsó helyről indult és az ötödik lett, szóval az én célom is a pontszerzés. Kiderül, lesz-e ilyen szerencsém” – mondta közvetlenül a balul sikerült edzés után a spanyol.

A Ferrari időmérő utáni sajtóanyagában a korábbi kétszeres monacói győztes alaposabban is körbejárta a történteket és a kilátásait:

“Ez a lehető legrosszabb hely arra, hogy a bokszutcából rajtoljon az ember, hiszen az előzés mindig nagyon nehéz. Igazán kár ezért, mert az autó tényleg jól ment. Én hibáztam, de pech is volt, mert kilencvennél általában nem lesz totálkáros a kasztni. Sajnos rossz szögben ütköztem a korláttal, javíthatatlan sérülést okozott, a szabályok pedig már nem engedik a tartalékautó használatát.”

“Így a garázsból kellett néznem az időmérőt, reméltem, hogy Felipe megtöri majd a Red Bull-uralmat. Nem sokon múlott, holnap pedig mindent beleadunk, hogy értékes pontokat szerezzünk!”

“Hogy túl sokat hibázok-e idén? Barcelonában, ahol talán a legnagyobb nyomás alatt álltam, megfutottam a legjobb kvalifikációmat és a legjobb versenyemet. Ha tíz év Forma-1 után még bizonyítanom kell, hogy bírom a nyomást, akkor kár is beszélni róla…”