A McLaren ugyan nem nyújtott kiemelkedőt a Monacói Nagydíj első két szabadedzésén, a tavalyelőtti és tavalyi győztes, Lewis Hamilton és Jenson Button mindkétszer csak a top10 második felében zárt, Hamilton azért bizakodik, nem bánná, ha ezen a hétvégén szerezné meg idei első futamgyőzelmét.

“Ugyan nem végeztünk az élen, az autó jónak tűnt. Imádok itt lenni, az autó pedig fényévekkel jobb, mint tavaly. Sikerült előrelépni a beállításokkal, és ugyan mindenki elég versenyképes, mi is jók lehetünk. Van még dolgunk, de remélhetőleg jó munkát végzünk és az első három helyért küzdhetünk majd” – mondta a 2008-as győztes.

“Bár itt a legjobb győzni, azért nem bízom el magam, mert mindenki nagyon versenyképes. De bizakodunk, szorítunk. Egy itteni győzelemmel elindulhatna valami különleges, de nem fogom azzal terhelni magam, hogy biztosra veszem a hétvégét. Idén eddig elég jól mentem, erre építek, valamikor megjön a győzelem is” – tette hozzá.

Hamilton egyébként nem győzi hangsúlyozni, mennyire különleges számára a helyszín, mennyire élvezi a monacói versenyzést.

“Mindig van valami bizsergés, ha az ember beül itt az autóba. Ha jó a járgány, elképesztő érzés vezetni, az ember igazán a kezében tartja. Az ember mindig valami újjal próbálkozik, talál egy fél métert itt-ott, néhány centivel közelebb megy a korláthoz… Itt mintha minden gyorsabban történne, kétszer-háromszor olyan sebességgel, mint más pályákon. A korlátok csak suhannak az ember mellett, az út huplis, mindig a határon járunk. Hihetetlen érzés!”