Fernando Alonso a Monacói Nagydíj első és második szabadedzését is megnyerte, de ennek ellenére nem bízta el magát. A korábbi kétszeres győztes szerint még bőven van tere a javulásnak a Ferrarinál.

“Ez még csak a csütörtök, a fő cél a gumik és a pálya kiismerése volt. Ezen a pályán a beállítások megváltoztatása hozhat fél tizedet, de ha az ember magabiztosan vezet, akkor az fél másodpercet is jelenthet. Ezért elsősorban az autó viselkedésén dolgoztunk, a lényeg, hogy könnyű legyen vezetni. Még sok dolgunk van, van min javítani” – mondta az edzések után a spanyol.

“Mivel más kategóriák autói versenyeznek a következő napokban, szombatra sokat javulhat majd a pálya, remélem, hogy két nap múlva is jól kiegyensúlyozott autóm lesz.”

Massának is kedvére való az autó

Massának is kedvére való az autó

Massának is kedvére való az autó


Megértem a Red Bull barcelonai kvalifikációja utáni pesszimizmust, de jól tudjuk, hogy a jó beállítás itt többet érhet, mint az aerodinamikai fölény, az alapjaink már most is jók, Kimi tavaly is majdnem elcsípte a pole-t a mostaninál jóval gyengébb autóval” – magyarázta Alonso.

Felipe Massa a lágyabb gumiktól várt javulást Monaco előtt, és úgy tűnik, a brazil reményei eddig teljesültek:

“Egyértelműen más a helyzet, mint Barcelonában. Egyik hétről a másikra sokkal stabilabb lett az autóm, könnyebben vezethető, jobb a tapadása. Nagyon is elégedett vagyok a mai nappal” – nyilatkozta az edzések után.