A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2010-től négyfősre bővítette a korábban háromtagú versenybírói bizottságot, hogy a negyedik tag ezután egy versenyzői tapasztalattal rendelkező személy lehessen, aki segíthet a megalapozottabb döntések meghozatalában.

Bahreinben Alain Prost, Ausztráliában a Le Mans-os Tom Kristensen, Malajziában Johnny Herbert, Kínában Alex Wurz, Spanyolországban pedig Derek Warwick teljesített szolgálatot ilyen minőségben.

Ezúttal az öt hercegségben szerzett futamgyőzelme miatt Mr. Monacóként is emlegetett Graham Hill fia, a maga jogán is az F1 nagyjai közé emelkedett 1996-os bajnok, Damon Hill vállalta a feladatot. Az elmúlt években a Brit Autóversenyző Klub (BRDC) elnökeként tevékenykedő angollal kapcsolatban többen is felvetették, hogy képes lesz-e elfogulatlanul ítélkezni, ha egykori ádáz ellenfele, Michael Schumacher “kerül terítékre”, de ő azt állítja, hogy ez nem jelent majd problémát.

“Az embernek az alapján kell döntenie, hogy mérlegeli, mi helyes és mi nem, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Azt hiszem, már eléggé eltávolodtam ehhez a múlttól” – nyilatkozta Hill.