Kettőből kettő

Kettőből kettő

Fernando Alonso uralta a napot Monacóban, már ami a szabadedzéseket illeti, hiszen a délelőtti elsősége után délután is ő volt a leggyorsabb a hercegség pályáján. A spanyol nem sokkal a félidő előtt teljesítette leggyorsabb köreit, amelyek közül az 1:14.902-es sikerült a legjobban, ugyanis csak ő tudta 1:15 alá szorítani az időt.

Alonso mögött egy rövid ideig csapattársa, Felipe Massa birtokolta a második időt, de a brazilnál később Nico Rosberg és Sebastian Vettel is jobb időt teljesített. A Mercedes németje egy, míg Red Bull-os honfitársa kéttizeddel marad el Alonsótól.

Az edzés második felében már komolyan lógott az eső lába, az utolsó 20 percben pedig végig szemerkélt. Ugyan az átmeneti gumik feltétele túlzás lett volna, de a nedvesebb és hűvösebb aszfalton nem születtek már jobb idők.

Délután autótörés ugyan nem történt, de nagyon sokan hajszállal kerülték csak el a korlátokat itt-ott,   valamint feltartások, torlódások is akadtak szép számmal – a legfurább eset talán az volt, amikor a lassabban haladó Massa a Ferrarival akasztotta meg a lendületesen haladó lotusos Heikki Kovalainent.

A mai szabadedzések után pénteken szünnap következik az F1-esek számára Monacóban, a versenyhétvége szombaton folytatódik az utolsó szabadedzéssel és az időmérővel.

Monacói Nagydíj, 2. szabadedzés, Monte-Carlo, 2010.05.13.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör