Túl van a problémákon?

Michael Schumacher a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon idei legjobb eredményét aratta. A német az átépített autóval jóval biztosabb kézzel bánt, az összes edzésen megelőzte csapattársát, Nico Rosberget, a futamon pedig végül a negyedik lett, miután a verseny nagy részében maga mögött tartotta a mclarenes címvédőt, Jenson Buttont.

“Újra ott van benn a szikra!” – mondta az Autosportnak a Mercedes GP CEO-ja, Nick Fry. “Azt hiszem, Kínában ő maga is megdöbbent, nem nagyon értette, miért voltak gondjai, ami természetesen aggasztó helyzet. De Spanyolországban rögtön az elejétől fogva, péntektől formában volt, a rádióban is lehetett hallani a hangjában az önbizalmat. Tudta, mit akar az autótól, és ki is hozta belőle.”

“Kína után aggódott, mert nem értettük, mi történt. Eltöltött egy napot a gyárban a mérnökökkel, aztán egy másik nap együtt mentek biciklizni, azt hiszem, közösen megtalálták a megoldást. Már sínen vagyunk vele” – tette hozzá.

Ugyan Schumi a negyedik helyen ért célba, de igazából közelebb volt a lekörözéshez, mint az élmezőnyhöz: a Mercedesszel 62 másodpercet kapott a futamot megnyerő Mark Webbertől. A lemaradásnak Fry sem örül:

“Nagyon elkeserítő egyperces hátránnyal beérni, az az igazság, hogy nagyon sok munka vár még ránk. Nem számítok rá, hogy a Red Bullnak más helyszíneken is ekkora előnye lesz, de ha így is alakul, akkor is legalább fél másodperccel jobbak nálunk, amit nehéz behozni – sok-sok dolgunk lesz a következő hónapban!”