Ennyien nem fognak elférni?

Sok más F1-es szereplőhöz hasonlóan Lewis Hamilton is a legrosszabbra készül a Monacói Nagydíjjal kapcsolatban, hiszen az időmérő első szakaszában és a futamon az idény legkeskenyebb és legrövidebb pályáján kellene majd elférnie a 24 autóból álló mezőnynek úgy, hogy a leglassabb és a leggyorsabb között körönként 5 másodperc lehet a különbség.

“Nagyon nehéz helyzet, amikor ekkora teljesítménykülönbségek vannak. Nem is az a gond, hogy az ember utolér egy sereghajtót mondjuk kétszer egy futamon, de olyan gyorsan kapja el őket az ember, hogy az hihetetlen. Amikor meglátja az egyiküket az ember, igyekszik kitalálni, merre is mozdul majd, persze pont a rossz irányba fog, a belső ívre húzódnak, útban vannak a kanyarban, nehéz ügy” – magyarázta a mclarenes, aki eddigi versenyzői pályafutása során nem sok időt töltött a mezőny végében.

“Szerencsére eddig nem történt komolyabb baleset, de Monaco nagyon kemény lesz, kész katasztrófa!” – tette hozzá.

Hamilton, aki 2007-ben második, 2008-ban pedig első lett a Monacói Nagydíjon, idén is jó versenyt vár magától és a McLarentől.

“Erős az autónk, minden alapunk megvan rá, hogy a Red Bull-lal küzdhessünk annak ellenére is, hogy leszorítóerőben jobbak.”

A múlt hétvégén felmerült az időmérő mezőnyének felosztása is, de ezt a lassabb csapatok megvétózták és úgy tudni, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség egyébként sem támogatta volna ezt a megoldást, hiszen az F1 története során máskor is megfordult már ekkora és még nagyobb mezőny is a mediterrán hercegségben.