A 2010-es Spanyol Nagydíj legjobbjainak nyilatkozatai:

Mark Webber (1.):

A tegnap időmérő után is tudtam, hogy nagyon hosszú verseny vár rám. Tudtam, hogy nagyon fontos, hogy az élen maradjak a rajt után, ezért az első kanyart nagyon szűken vettem. Utána sikerült a megfelelő ritmust elkapnom. Egészen jól sikerült takarékoskodni a lágy gumikkal, jó állapotban tudtam tartani őket egészen az első cseréig. Utána igyekeztetem bebiztosítani a távolságot a verseny második részében. Vigyáztam a gumikra, a motorra, mert célba is kellett érni a versenyen.


Korai volna a világbajnokságról beszélni, nagyon sok a versenyképes autó, a Ferrari, a McLaren és Red Bull tűnik kiemelkedően versenyképesnek. Még sok minden vár ránk a következő öt-hat hónapban. A lényeg, hogy gyors versenyautónk legyen.

Fernando Alonso (2.):

Nagyon boldog vagyok, főleg, hogy két ilyen fontos helyet tudtunk javítani az utolsó körökben. Fantasztikus érzés. A hétvégénk eléggé felemásra sikerült. Negyedikek lettünk az időmérőn, ami jó és úgy gondolom, hogy az, hogy a második helyen végeztünk, szintén kimagasló, de ettől függetlenül javulnunk kell. Ezt tudjuk mi magunk is. Láthattuk ezen a hétvégén is, hogy az autó sok területén kell javítanunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Red Bull-lal, főleg az időmérőn. Úgy gondolom, végső soron elégedettek lehetünk a mostani hétvégénkkel

Sebastien Vettel (3.):

Nagyon sok minden történt ma rosszul.


A rajtom jó volt, de nem volt igazán esélyem, hogy elmenjek Mark mellett, nem akartam egy karambolt kockáztatni.  Nagyon sokat küszködtem utána az autó egyensúlyával. Láttuk, hogy Mark mennyire gyors, ma legyőzhetetlen volt. Kicsit talán túl hamar jöttünk a bokszba kerékcserére, azt hittük, hogy Lewis kicsit tovább marad kinn. Sok időt és egy helyezést is vesztettem a bokszban.

Után Lewis mögé kerültem, de esélyem sem volt, hogy megelőzzem. Ha közelebb menetem, eltűnt a tapadás. Aztán 15 körrel a vége előtt elment a fékem, az utolsó tíz körben csak vitorláztam, hogy a célba érhessek. Az volt a szerencsém, hogy elég nagy volt már az előnyöm Michael Schumacherrel szemben.

Nem tudom, hogy érezzem magam, hiszen borzalmas versenyem volt, rengeteg váratlan esemény történt, de örülök, hogy ennyi pontot szereztem. Marknak hibátlan versenye volt, nekem viszont épp ellenkezőleg. Nehéz dolgom volt.

A 2010-es Spanyol Nagydíj végeredménye: