Megint erőn felül teljesített - ha így folytatja, átülhet

Megint erőn felül teljesített – ha így folytatja, átülhet

Úgy tűnik, ha esik, ha fúj, Robert Kubica hozza az állandó szintet a Renault-val, a lengyel az időmérőn folyamatosan képes az első tíz második felébe jutni. Ezúttal a hetedik lett, és egészen meg is lepődött, mert nem erre számított.

“Összességében jó időmérő volt. A hetedik nagyon jó rajthely, azt hiszem, kihoztam mindent az autóból. Nekünk nincs most nagy fejlesztési csomagunk, ezért nagyon biztató, hogy egy Ferrarit és egy Mercedest is megelőztem, ezt nem vártam!” – mondta Kubica, aki valószínűleg cseppet sem ártott a ferraris esélyeinek azzal, hogy a gyengébb Renault-val most nyílt csatában volt jobb a maranellói csapatnál lejáró szerződésű Felipe Massánál.

“Tudom, hogy nehéz verseny lesz holnap, kíváncsi vagyok, hogy bírják majd a lágy gumik az elején. Szerintem a versenytempónk hasonló lesz az időmérőshöz, ezért erős pontszerzésben reménykedem!” – tette hozzá.

Kubica csapattársa, Vitalij Petrov háromtizeddel maradt le a top10-ről, a 14. helyen zárt. Mivel az orosz a harmadik szabadedzésen összetörte az autóját, és sebességváltót kellett cserélni nála, ezért holnap csak a 19. helyről rajtol majd, a kínai pontszerzése megismétléséhez csoda kellene.