Lewis Hamilton 834 ezreddel volt lassabb a Spanyol Nagydíj időmérőjének győztesénél, ennek ellenére nem a középmezőnyben kell keresni az angolt. Barcelonában az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a mclarenes ekkora különbséggel is a harmadik rajtkockát szerezte meg.

“Nem hinném, hogy bárki számított volna arra, hogy ezen a hétvégén ennyire gyors lesz a Red Bull” – jelezte Hamilton, hogy nagyon meglepte az eredmény. “Természetesen mi is tudtuk, hogy gyorsak lesznek, de ez mégis szokatlan különbség. Megyünk tovább, holnap is keményen fogjuk nyomni, addig pedig azokra a területekre koncentrálunk, ahol gyengék vagyunk.”

“Azért jó, hogy ennyire elöl vagyok, mert az egyenesekben nem annyira gyorsak, meglátjuk, holnap mire lesznek képesek. Annak is örülhetünk, hogy mi vezetjük az üldözők mezőnyét, az új fejlesztéseinkkel remek alap született, amelyben rengeteg potenciál rejlik.”

Csodát azért Hamilton sem remél a futamtól. “Nagy tempójú és gyors kanyarokkal tűzdelt pályákon a Red Bull extrém gyors, már-már abszurd, amit művelnek Nagyobb lépést tettek előre, mint mi, ennek nyomán a különbség is nagyobbá vált.”

Jenson Button egy apró hibát okolt azért, hogy csak ötödik lett. “Nem olyan rossz ez” – mutatott némi optimizmust Button. “Szenvedtünk tegnap, nem gondoltuk volna, hogy egyáltalán idáig juthatunk. Bosszant, hogy a nyolcas kanyarban elkövettem egy apró hibát, de még így sem vagyok lehetetlen helyzetben.”

“A Red Bullokat nagyon nehéz lesz legyőzni. Lewis egy tizeddel előttem, de majdnem kilenc tizeddel Webber mögött van, sétagalopp lehet a futam a Red Bull számára. Ha száraz idő lesz, meg is csinálják.”