Fernando Alonso negyedik lett a Ferrarival a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, a hazai közönség nagy bánatára azonban egy másodperccel maradt el a pole-tól. Alonso ennél többet remélt, de már sejti a gyengélkedés okát.

“Ezen a hétvégén a szokottnál sokkal több problémánk volt” – mondta Alonso. “Ezen a pályán kulcsfontosságú a lehető legnagyobb leszorítóerő, éppen ez az egyik olyan terület, ahol javulnunk kell. Nem tökéletesek a beállítások sem, de a Q3-ban többé-kevésbé sikerült kompromisszumot kötnünk, így ki tudtuk hozni a maximumot az autóból.”

“Holnap remélhetőleg közelebb kerülünk a Red Bullhoz, a versenytempónk jó, így van okunk a reménykedésre. Ha csak két-három tized lenne a hátrányunk, gondolhatnánk akár a győzelemre is, a Red Bull azonban jelenleg csúcsfavorit, de a dobogó összejöhet. Ehhez ki kell használnunk minden adódó lehetőséget.”

Alonso beszélt a Rosberggel történt bokszutcai incidensről is. “Sajnos nem vettem észre Nicót, abból a szögből nem láthatunk mindenkit, bíznunk kell a mérnökökben. Ha emiatt büntetést kapunk, akkor felül kellene vizsgálni az összes idei futam bokszutcai történéseit is, úgyhogy remélhetőleg ebből nem lesz ügy.”

Felipe Massa csak Kamui Kobayashit tudta megelőzni, a brazil mégsem tűnt túl szomorúnak. “Eddig a Red Bull volt a legmeggyőzőbb” – vette észre Massa is a nyilvánvalót. “Egy másodperccel gyorsabbak a többi csapatnál, ez hatalmas különbség. A versenyen csupán egy jobb stratégiára van szükségem, ha az autó is javul, előrébb léphetek.”