Jersey Citynek bealkonyult

Jersey Citynek bealkonyult

Tegnapelőtt derült ki, hogy a Manhattan-sziget délnyugati csücskével szemben fekvő Jersey City ajánlatot tett a Forma-1-es Amerikai Nagydíj rendezésére a Liberty State Park nevű zöldövezeti területén. A projektnek rögtön akadtak ellenzői is, és úgy tűnik, a helyi vezetés meg is hajolt előttük.

“A város turisztikai irodája által elkészített tervezet újabb áttekintését követően én is arra jutottam, hogy az ilyen jellegű rendezvény nem való a Liberty State Parkba. A nemzetközi rendezvényeket a városunkba csábítani kívánó munka mellett garantálnunk kell, hogy ezek megfelelőek számunkra és hogy a lehető legkisebb mértékben befolyásolják a lakosok életminőségét, a közösségünk működését” – indokolta a visszalépést közleményében tegnap Jersey City polgármestere, Jerremiah T. Healy.

A Forma-1 ura, Bernie Ecclestone számára valószínűleg fájó veszteség a manhattani panoráma kiesése, de nem titok, hogy az Amerikai Nagydíj megrendezésére több lehetséges – eddig meg nem nevezett – helyszín is felmerült, így még nem esett végleg kútba az USA F1-es naptárba való visszatérése.