Bár egyre többen kételkednek abban, hogy az idén visszatért Michael Schumacher képes lesz újra a régi formáját hozni, a német egykori ferraris csapatfőnöke, a ma már az FIA elnöki posztját betöltő Jean Todt arra figyelmeztet, hogy még a hétszeres világbajnoknak is idő kell az F1-be való visszarázódáshoz.

“Egyszerűen csak a jelenlétével sok-sok embert vonz a pályákra idén, jelentősen megnőtt az érdeklődés a Forma-1 iránt” – mondta a Schumacherrel szoros barátságot ápoló francia az olasz Gazzetta dello Sportnak.

“Ami az eredményeit illeti, korai lenne még ítéletet mondani. Ne feledjük, hosszú kihagyás után tért vissza! Még egy olyan nagy bajnoknak is jó autó kell, mint ő” – nyilatkozta Todt a hét elején a spanyol újságíróknak, kiemelve, hogy maga a visszatérés is bizonyítja, hogy Schumacher még mindig “ugyanolyan szenvedéllyel viszonyul a versenyzéshez”.

“Nem titok, hogy Michael és én barátok vagyunk, és én jobban örülök, ha egy F1-es volánjánál látom, mint egy sokkal veszélyesebb motoron” – utalt a német korábbi, balesetekkel tarkított motoros kalandjaira az FIA-elnök.

“Az idény vége felé meglátjuk majd, hogy Schumacher még mindig ugyanaz-e, aki volt” – tette hozzá.

A hétszeres világbajnok visszatérését eredetileg ellenző menedzser, Willi Weber is megszólalt, a pilótát évtizedek óta ismerő szakember szerint Schumi visszatérése elég jó volt.

“Az kezdettől fogva világos volt, hogy nem fogja a földbe döngölni a többieket, bár a sanghaji szereplés tényleg nem volt valami fényes” – idézte a németet az Eurosport.de. “De úgy gondolom, hogy Michael legkésőbb 2011-ben újra az élen lesz” – jósolta Weber.