Vannak fontosabb dolgok is a vonalkódnál...

Vannak fontosabb dolgok is a vonalkódnál…

A múlt héten a brit Times arról írt, hogy egyes szakértők szerint a Ferrari versenyautóin a 2007-től Marlboro logóival ellátott matricákat felváltó vonalkódminta, valamint az autó vörös színe bújtatott dohányreklámot jelent.

A csapat gyorsan reagált, Maranellóban azonnal nonszensznek bélyegezték a vádakat, de úgy tűnik, a történteknek sikerült annyira felbosszantania az elnököt, Luca di Montezemolót, hogy személyesen is reagáljon.

“Őszintén szólva teljesen értelmetlennek látom ezt a vitát, a nevetségesség határát súrolja azt állítani, hogy a vörös szín vagy egy vonalkódot tartalmazó grafikai elem miatt az emberek dohányozni kezdenének” – állt a csapat honlapján.

“Míg az óceán túlpartján az egészségbiztosítás kiterjesztéséért küzdenek,” – utalt az USA társadalombiztosítási reformjára Montezemolo – “addig a jó öreg Európában az úgynevezett szakértők teljesen tudománytalan elméletek kiötlésén agyalnak. Szerintem fontosabb dolgokkal is lehetne foglalkozni egy vonalkódnál. A legjobb, ha nem is pocsékolunk több időt az ilyen nonszenszre való reagálásra vagy azokra, akik ilyen sztorikat koholnak” – dohogott az elnök.