Barcelonában kezdődik az európai Forma-1-es idény, a futamra az összes csapat komoly fejlesztésekkel készül. A Mercedes a súlyeloszlás javítása érdekében még az autó tengelytávját is megnyújtotta, Michael Schumacher szerint azonban az új elemektől nem lehet azt várni, hogy rögtön a győzelemért küzdjön a csapat.

Schumacher ugyanakkor optimista is, úgy véli, rengeteg potenciál rejlik a csapatban és elégedett a fejlődéssel. “Rengeteg lehetőséget látok ebben a gárdában” – mondta Schumacher. “Az első négy versenyen nagyon jól reagáltunk a felmerült problémákra.”

“Általános jelleggel tökéletesítettük az autót, de sikerült előrelépnünk a leszorítóerő és hatékonyság területén is. Úgy gondolom, bőven lesz még lehetőségünk a fejlődésre a közeljövőben.”

“Barcelonában nagyobbat fogunk előre lépni, mint ahogy egyébként tennénk, de nem reális azt várni, hogy rögtön a mezőny elején fogunk küzdeni. Bízom benne, hogy a sanghajinál jobb versenyem lesz Barcelonában, és persze nem bánnám, ha jobb eredményeim is lennének. A jó hír, hogy különösen motiváltnak érzem magam, készen állok minden kihívásra!”