Igaz, a visszatérése eddig nem alakul valami fényesen, a német közvélemény kimondottan csalódott, de Franciaországban továbbra is nagyra tartják Michael Schumachert, a német tegnap este a párizsi Matignon szállodában Francios Fillon miniszterelnöktől átvehette a külföldinek adható legmagasabb állami kitüntetést, a Becsületrendet. A ceremónián ott volt egyébként Schumi volt ferraris főnöke, jelenleg az FIA elnöki posztját betöltő Jean Todt is.

“Összehasonlítható példáért egészen a Forma-1 kezdetéig kell visszamenni a legendás Juan Manuel Fangióhoz, csakis ő mérhető önhöz” – mondta Schumachernek a közismerten motorsportrajongó Fillon.

Schumachernek természetesen nem ez az első kitüntetése, egyebek mellett 2007-ben Spanyolországban a koronahercegtől vehette át a legnagyobb sportelismerést, Asztúria Hercegének Díját, a francia L’Equipe korábban kétszer is a Bajnokok Bajnoka címet adta neki, az UNESCO-tól a Sportok Bajnoka kitüntetést nyerte el, Modena valamint Maranello díszpolgára, San Marino tiszteletbeli nagykövete, hazájában pedig F1-es karrierjének kezdete óta megszámlálhatatlan televíziós, sajtó- és közönségdíjat nyert, igaz, az otthoni állami elismerése egyelőre még várat magára.