Nico Rosberg 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél. A német 70 futamot teljesített a grove-i alakulatnál, azonban mindössze két dobogós helyezést gyűjtött a négy éve alatt. Idén a Mercedes GP-nél ezt mindössze négy futam alatt megduplázta, és a kiegyensúlyozott pontgyűjtögetéssel egészen a pontverseny második helyéig jutott.

Csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Rosberg akár Kínában is nyerhetett volna, abban pedig biztos, hogy a német már nincs messze az első futamgyőzelmétől.

“Nem kezdtük valami ragyogóan az évet, de még mindig harcban vagyunk, mert senki sem dominál. Bőven van még lehetőségünk. Bosszús voltam Kínában, mert Nico megnyerhette volna a versenyt. Mindössze egyetlen hibát vétett a nagyon nehéz körülmények között” – utalt az angol Rosberg pályaelhagyására, ami lehetővé tette Jenson Button számára a mercedeses megelőzését.

“Nagyon közel jár már a futamgyőzelemhez, csak annyi kell, hogy egyszer minden összejöjjön neki, és ez meg is fog történni valamikor” – tette hozzá.