Az első négy futam után a McLarenen belül az a szinte senki által nem várt helyzet alakult ki, hogy a Wokingban még “újonc” Jenson Button egyértelműen a csapat saját neveltje, Lewis Hamilton fölé kerekedett. A címvédő két futamot nyert, míg Hamilton két dobogós helyezést szerzett, Button vezeti a bajnokságot, csapattársa 11 pont lemaradással harmadik.

Az átalakított silverstone-i pálya tegnapi megnyitóján az 1996-os világbajnok, egyben a Brit Nagydíj versenyhelyszínét igazgató Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) elnöke, Damon Hill bizakodva beszélt arról, hogy az eddigiek alapján idén újra, immár harmadszor is brit világbajnokot avathatnak az idény végén. Hill szerint Button és Hamilton is esélyes, bár a 2008-as győztesnek fel kell kötnie a gatyát.

“Egyértelműen jó esély van erre. Nagyon eltérő a stílusuk, kicsit Prostra és Sennára emlékeztetnek, ugyanannál a csapatnál. Bár azt hiszem, sokkal jobb kapcsolatban vannak” – mondta.

“Jenson stílusából látszik, hogy egyre érettebb a vezetése. Már nem kell bizonyítania, hogy képes futamot vagy bajnokságot nyerni, kezdi igazán élvezni. Ha valaki eljut erre a szintre, akkor egészen megingathatatlan lehet. Úgy érzem, hogy Lewis egy kicsit frusztrált, amiért pechje volt pár versenyen, de rövidesen ő is biztosan képben lesz újra” – magyarázta Hill.