Ugyan a B.A.R.-nál együtt eltöltött 2003-as szezonban Jacques Villeneuve és Jenson Button kapcsolata nem volt a legszívélyesebb, a kanadai versenyző mostanra a címvédő rajongójává vált, és úgy látja, hogy a mclarenes idei két győzelme pedig a legjobb esőmenők közé emelte őt.

“Jenson mindig is gyors volt az esőben, de mostanra egyre inkább a legjobb esőmenővé emelkedik. Korábban Michaelnek (Schumacher) is ilyen híre volt, de azt hiszem, Jenson már megelőzte őt ebben a tekintetben. Persze nem feledkezem meg Alonsóról sem, aki Sanghajban kiemelkedően versenyzett az esőben”” – magyarázta Villeneuve a Rue Fontegnacnak.  

A kanadai másokhoz hasonlóan egy kicsit meglepve, de elismeréssel figyeli, hogy Button milyen jól megtalálta a helyét a McLarennél: “A csapatváltás után is a legjobbak között maradni – ez bizonyítja, hogy a tavalyi győzelme nem csak mázli volt. Igazán örülök a sikerének!”

Villeneuve egykori ellenfele, Schumacher eddigi szerepléséről már nem tud ilyen jókat mondani, de arról meg van győződve, mind a Mercedes GP, mind Nico Rosberg jól jár a hétszeres bajnok jelenlétével.

“Ez Schumacher első nagy csalódása. Az első futamon még jól ment ahhoz képest, hogy három évet kihagyott, de azóta az eredmények kiábrándítók. De Michael még akkor is hasznos, ha nem nyer, és a hét bajnoki címét sem veheti el senki. Ha pedig Rosberg ugyanolyan autóval veri őt, az Nico értékét is jobban erősíti, mint ha valaki mást győzne le.”