Nem sokan számítottak rá, hogy a tavalyi, tizedik F1-es szezonjában a Brawnnal végre révbe érő Jenson Button új csapatánál, a McLarennél is eredményes lehet, de a címvédő 2010 első négy futamából kettőt megnyert. Az angol szerint ezek az eredmények nagyon sokat jelentenek majd számára, ha egyszer visszavonul, többet is, mint a hondás vagy brawnos győzelmei.

“Valamikor a jövőben igen, azt hiszem. Egészen más dolog a csapat tagjának lenni, mint később visszatekinteni, látni önmagamat a McLaren-overallban. Majd amikor visszatekintek, akkor jelent igazán sokat. Most csak leszegem a fejem, összpontosítok, eddig nem volt megállás.”

Button szerint az teszi igazán értékessé a mclarenes győzelmeket, hogy eleve magasan van a léc, állandó esélyesként kell hozni az eredményt.

“A McLarennél az a különbség, hogy ők nagyon is tudják, mit jelent győzni, volt benne részük bőven az elmúlt évtizedekben. A Hondánál nem így volt, csak motorszállítóként nyertek, csapatként nem, ebből a szempontból más volt. A McLarennél az ember szinte minden futamra úgy érkezik, hogy a bajnoki címért küzdhet, ha nem így van, akkor valamit nagyon elrontottunk. Nem azt mondom, hogy a többi csapat ne lehetne esélyes a bajnokságra, de nincsenek ennyire hozzászokva.”

“Persze ez semmit sem vesz el a Honda vagy a Brawn eredményéből, emberként és versenyzőként is náluk nőttem fel igazán” – tette hozzá.