A brit Formula Renault-ban induló Kiss Pál Tamás sikerei mellett újabb ragyogó hír a magyar formaautós utánpótlásról: egy sikeres tesztsorozatnak köszönhetően Királykúti Márk magyar pilótaként először indulhat a Formula BMW 2010-es európai kupasorozatában. A 15 éves hévízi versenyző közel 10 éve rója a köröket a világ különböző versenypályáin. Pályafutása során eddig 115 különböző versenyen vett részt, 65-ször állhatott dobogóra és 25 alkalommal nyert, idén pedig teljes szezonra, 8 versenyhétvégére szóló lehetőséget kapott a BMW sorozatában.

Komoly csapatnál kezdhet

Komoly csapatnál kezdhet


“Márk igazi tehetség, vérbeli pilóta. Az a versenyző, aki nagyon ott van a pályán fejben is. Decemberben közel 700 kilométert teszteltünk vele és nagyon ígéretes időket ment. Érezhetően gyorsabb volt a kanyarokban, mint a többiek. De legalább ennyire fontos, hogy Márk végig jelen volt lélekben is. Egyeztetett a szerelőkkel, közösen elemeztük ki a telemetrikus adatokat, és folyamatosan kérdezett, érdeklődött. Bízom benne, hogy sikerül őt szerződtetnünk a 2010-es szezonra” – mondta el a fiatal versenyzőről Frank Lucke, a Mücke Motorsport vezetője.

Királykúti komoly csapatnál kezdhet, hiszen a 20 évnyi tapasztalattal rendelkező Mücke Motorsportnál versenyzett például Sebastian Vettel is, mielőtt az F1-be lépett volna. Vettel mellett korábban Nico Rosberg, Timo Glock, Adrian Sutil, Sebastien Buemi, Nico Hülkenberg és Bruno Senna is megjárta a Formula BMW-t.