John Booth sikerekhez szokott csapatfőnök, olyan világsztárokat vezetett győzelemre a Forma-Renault-ban és Forma-3-ban, mint Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen. A Forma-1-ben esélye sincs a győzelemre, a Virginnel egyelőre csak az lehet a célja, hogy az újoncok között a legjobb legyen a csapat.

“Nehéz kezdés volt, főleg, mert néhány dolog nem rajtunk múlt” – mondta Booth. “A sebességváltóval és a hidraulikával küszködünk leginkább, a teszthiány miatt minden munkát emberek milliói előtt kell elvégeznünk. Minden elismerésem viszont a Cosworth-é, megbízhatóság és szolgáltatások tekintetében is briliáns a cég, az egyetlen állandó dolog, amivel számolhatunk.”

“Nem hinném, hogy versenyben lehetünk olyanokkal, akik kétszázmilliót költenek évente, de az is igaz, hogy a fejlesztések nagy részére még nem volt időnk, mert a megbízhatóság javításán kellett dolgoznunk. Most végre találtunk valamit, így jöhet a teljesítmény tökéletesítése.”

“El kell fogadnunk a mostani helyzetet, három-öt éves távlatban kell gondolkoznunk. Rövid távon csak annyit akarunk elérni, hogy versenyhétvégéről versenyhétvégére javuljunk. Hiszem, hogy év végére mi lehetünk a legjobb újoncok, most, hogy koncentrálhatunk a teljesítményre is, jelentős lépéseket tehetünk. Persze, jó csapat a Lotus is sok remek szakemberrel, nem becsülhetjük alá őket. A 3-5 éves építkezéssel egyébként a tulajdonos Richard Bransonnak sincs gondja, tisztában van azzal, hogy mire vállalkozott. Realisztikus elvárásai vannak.”