A Forma-1 legnagyobb, bajnoki címet nem szerzett versenyzőjeként számon tartott Sir Stirling Moss kimondottan kritikusan szemléli Michael Schumacher visszatérését, az angol legenda nem is érti, mit akart ezzel a német versenyző.

“Nem értem. Nagyon intelligens fickó, de nem értem… ezzel csak a korábbi eredményeit rombolja. Az emberek azt fogják mondani, hogy lejárt a szavatossága, és ez valószínűleg így is van” – mondta a 80 éves veterán.

Moss szerint Schumacher fő problémája az lehet, hogy sosem volt igazán erős riválisa, most pedig nem tud mit kezdeni Nico Rosberggel. Schumi eddigi négy versenye nyugdíjas teljesítmény volt.

“Az emberek azt mondják, hogy a három év kihagyás miatt van, de és tartom, amit korábban is mondtam: eddig sosem volt igazán versenyképes csapattársa. Az én szememben a hét bajnoki cím félrevezető, és ez most be is bizonyosodik. Rosberg bizonyított, ő a csapat első számú pilótája, végig gyorsabb volt Schumachernél.”

“Abban sem vagyok biztos, hogy ugyanolyan komolyan veszi már a Forma-1-et, mint a karrierje elején. Az embernek nyomásra van szüksége, csak a móka kedvéért nem lehet csinálni, szerintem Schumacher azonban már nem érzi a késztetést. A győzelemhez az kell, hogy az ember elhiggye, senki nem verheti meg, de szerintem neki már nem ilyen a hozzáállása. Ez az év sokkal inkább tűnik a nyugdíj részének, mint a karrierje meghosszabbításának” – fogalmazott keményen Moss.

Egy másik brit, a bő tíz évvel ezelőtt Schumi egyik fő riválisának számító David Coulthard egyelőre inkább kivár a német megítélésével, szerinte több idő kell.

“Adjunk neki egy fél szezont, csak akkor tudjuk majd reálisan értékelni a teljesítményét!” – mondta DC, aki szerint az autón nagyon sok múlhat. “Az autót igazából Jenson Buttonnak tervezték. Nyilvánvaló, hogy egyelőre nem fekszik Michaelnek, és eltart egy darabig a Mercedesnek, hogy az ő stílusához szabják.”