Fernando Alonso ugyan nyert már idén egy futamot, és jelenleg a harmadik a bajnokságban, de úgy gondolja, hogy az erőviszonyok és az esélyek csak a jövő heti európai “szezonnyitón”, a Spanyol Nagydíjon tisztázódnak majd.

 “A bajnokság mindig az első futammal indul, de az is igaz, hogy ekkor legfeljebb a teszt alapján kialakult előérzetek igazolódnak. Európában jön el az ideje annak, hogy kiderüljön, ki fog a bajnoki címért küzdeni és ki nem” – mondta a kétszeres világbajnok tegnap egy madridi szponzori rendezvényen.

“Az első nagydíjak furcsa versenyek lehetnek a változó időjárás miatt, de Európában eljön az igazság pillanata, meglátjuk, ki küzdhet a címért, a csapatok pedig megmutathatják, ki tud gyorsabban fejleszteni a többieknél.”

Alonso kiemelte, annak ellenére, hogy nem váltotta maximálisan eredményekre a lehetőségeket, elégedett az évkezdésével, és nagyon jól érzi magát a Ferrarinál.

“Mindig bosszantó, ha vasárnap délután az ember nem szerez annyi pontot, mint lehetett volna, de általában tekintve, egy hét otthoni pihenés után úgy látom, pozitív az első négy futam mérlege. Nem sokkal lemaradva harmadik vagyok, jó a helyzetem. A meglévő potenciálunkkal, a fantasztikus csapatommal ez csak a kezdet, most valódi esélyem van a bajnoki címre, amire tavaly ilyenkor nem is gondolhattam.”

“Újra élvezem a versenyzést, újra érzem a bizsergést, talán ez a legnagyobb pozitívum. Ne feledjük, a Ferrari tavaly év végén nagyon messze volt az éltől, sok mindent kellett bizonyítani, sok elvárásnak kellett megfelelni, de meg is feleltünk!”

A kétszeres bajnoktól megkérdezték, hogy a jelenleg élen álló címvédőt, Jenson Buttont tartja-e a legnagyobb ellenfélnek. Alonso ezt nem akarta kimondani, ő másokat veszélyesebbnek tart:

Hamiltonékat veszélyesebbnek látja

Hamiltonékat veszélyesebbnek látja


“Minden ellenfelemet tisztelem, azonban így is úgy gondolom, hogy vannak olyan riválisok, akikkel jobban kell vigyázni, míg másoknál lehet egy kis ráhagyás. Mindig is azt mondtam, hogy Hamilton, Vettel, Michael (Schumacher) és Felipe (Massa) nagyon jó versenyző, akik esélyesek a bajnoki címre. Button sem véletlenül nyert tavaly, megérdemelten győzött, most pedig saját erőből vezet, eddig jobb volt nálunk, javulnunk kell. Minden ellenfél tiszteletet érdemel, de számomra van két-három olyan, akire jobban figyelek.”   

A Ferrari az első futamokon több megbízhatósági problémával is küszködött, de ez továbbra sem aggasztja Alonsót.

“Az autó rendben van. Így vagy úgy nem sikerült annyi pontot szerezni, mint szerettük volna, de azt hiszem, jók leszünk Barcelonában. Nem aggódom. Ami a motorokat illeti, már ráakadtunk a problémára. Tudom, hogy irkáltak a szelepekről és ilyesmikről, de ebből semmi nem igaz. Mi megtaláltuk a gondot, csendben vagyunk, igyekszünk az év további részét 100 százalékosan megbízható motorral végigcsinálni.”