Minden csapat komoly fejlesztési csomaggal készül az idény első európai versenyére, a Spanyol Nagydíjra, hét istálló egyenesen úgy gondolja, hogy új alkatrészeivel közelebb kerülhet az élmezőnyhöz. A sokáig tartogatott elemek Adrian Sutil szerint nem hoznak jelentős változást az erőviszonyokban, mert az autókból eddig is mindenki kihozta a maximumot.

“Van néhány új elemünk, azt hiszem, az autó nagyon jó lesz Barcelonában is” – mondta Sutil. “Ugyanakkor az első tíz nagyon hasonló lesz ahhoz, amit az utolsó néhány futamon láthattunk.”

“Senki nem fog hirtelen fél másodpercet találni, mert jelenleg tényleg nagyon nehéz fejleszteni az autókat. Ott tart már mindenki, ahol már egy árva tizedet is nehéz találni.”

Sutil szerint a Spanyol Nagydíjnak a Red Bull az első számú esélyese, a barcelonai pálya ugyanis nagy leszorítóerőt követel, ebben pedig jól áll a Red Bull. “Ez megint egy Red Bull-os pálya lesz. Van egy hosszú egyenes, de mégis csak egyszerűbb jó eredményt elérni egy olyan autóval, amely a kanyarokban is gyors.”