A Forma-1 ura idén újra komolyan kezdett foglalkozni a versenynaptárból pénzügyi ellentétek miatt 2008-ra ejtett Amerikai Nagydíj visszahozásával. Egy darabig úgy tűnt, hogy egyetlen F1-es színvonalú pályaként a helyszín a régi-új Indianapolis lehet, de Bernie egy ideje már New Yorkot emlegeti inkább.

 Annyi biztos, hogy az angol kisember a Kínai Nagydíjon találkozott a verseny korábbi szervezőjével, az indianapolisi pálya korábbi főnökével, Tony George-dzsal, és a motorsportmarketinggel foglalkozó Just Marketing vezetőjével, Zak Brownnal. Az utóbbi szakember nyilatkozott is az Indianapolis Business Journalnak.     

“Hogy szeretné-e Tony George visszahozni valahogy az Amerikai Nagydíjat? Persze” – mondta Brown, és a lap értesülését is megerősítette, miszerint George nem feltétlenül Indianapolisba vinné a versenyt. “Tonynak nagyon sok kapcsolata van a motorsport világában, tudja, mi kell egy Amerikai Nagydíj rendezéséhez. Ha szerepet kaphat a verseny visszahozásában, szerintem mindenképpen segítene. Tony és Bernie jó kapcsolatban van, és Tonynak is érdeke újra az USA-ba hozni a Forma-1-et.”