Michael Schumacher a Forma-1-ből 2001 végén visszavonult kétszeres világbajnokot, Mika Häkkinent nevezte pályafutása legkeményebb ellenfelének. A tisztelet kölcsönös, az idén visszatért németet a gyenge kezdés ellenére is nagyra tartja Häkkinen, a finn még egyáltalán nem írná le a vele egyidős, 41 éves pilótát.  

“Úgy hiszem, hogy Schumacher még futamot nyer ebben az idényben. Tudom, hogy mi hajtja, és hogy milyen keményen dolgozik, amikor kitűz maga elé egy célt. De nem lesz könnyű dolga. A Forma-1-ben nincs türelem, nem kegyelmez, nincsenek kifogások” – nyilatkozta az ESPN-nek Häkkinen.

“Michael egy pillanatig sem gondol a hírnevére, de az nagyon zavarja, ha nem tud megfelelni a saját elvárásainak. Pillanatnyilag ez a helyzet. Ez a sport teljes koncentrációt igényel, ami 41 évesen nem olyan könnyű, ebben a korban már más dolgok fontosak az ember életében” – tette hozzá.  

Häkkinen, aki az F1 utáni versenyéhségét 2005 és 2007 között a Német Túraautó-bajnokságban csillapította, azt is elismerte, hogy Schumacherhez hasonlóan még ő is érzi a száguldó cirkusz vonzását, de semmiképpen nem tér már vissza versenyzőként. Más szerepben azonban annál inkább újra megjelenhet…

“Minden nap hiányzik a versenyzés, a szívem csücske. Visszatérek, csak azt nem tudom, mikor – de abban biztos vagyok, hogy újra ott leszek az F1-ben. Talán menedzserként jövök vissza” – mondta a Bild am Sonntagnak a finn.

Könnyen lehet, hogy Häkkinen Lewis Hamilton menedzsere lesz, hiszen neve azonnal felmerült, amint a mclarenes az idény kezdete előtt megszakította kapcsolatát a pályafutását egészen addig egyengető édesapjával, Anthonyval.