A Mercedes GP harmadik számú versenyzőjét, Nick Heidfeldet és a Virgin aktív pilótáját, Timo Glockot is majdnem besorozták erre a hétvégére a DTM-be.

A két német azért indult volna a Német Túraautó-bajnokság szezonnyitóján, mert míg ők az európai légiközlekedést bénító vulkáni hamu ellenére nagy szerencsével korán hazajutottak Kínából, a DTM-be szerződtetett, de a McLaren és a Force India tartalékosaként szintén Sanghajban tartózkodó Gary Paffett és Paul di Resta utazása bizonytalannak tűnt.

“Nem tudtuk, hogy ők mikor érkeznek vissza. Valóban fennállt a lehetősége, hogy Nick és Timo vezesse az autókat” – nyilatkozta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug a Motorsport-total.comnak.

Végül Paffett, di Resta és maga Haug is “a vártnál korábban” eljutott Európába, “de hétfőn délelőtt még senki sem tudta megmondani, hogy csütörtökön, pénteken vagy épp szombaton indulhatunk majd” – tette hozzá a német.

Glock is megerősítette, hogy vésztartalékosi szerepben beugorhatott volna: “Évek óta jó kapcsolatban vagyok Norbert Hauggal és a Mercedesszel, így kisegítettem volna őket. Megtiszteltetés volt, hogy rám gondoltak.”