Az olasz cég is megfontolja

Az olasz cég is megfontolja

A csapatok által támogatott Michelin már korábban, a Bernie Ecclestone favoritjának tartott brit Cooper Avon pedig tegnap ismerte el, hogy tárgyalásokat folytat a Forma-1-es gumiszállítás lehetőségéről, de úgy tűnik, egy harmadik szereplő is feltűnt a színen.

A jelenlegi szállító, a Bridgestone kiszállásának bejelentése után az olasz Pirelli ugyan jelezte, hogy nem érdekli az F1, mert “a cég inkább olyan versenygumikat fejleszt, amelyek közúti használatra is alkalmasak”, azonban friss hírek szerint Milánóban újragondolják a kérdést.

Úgy tudni, hogy az olasz gyártó a Michelinhez hasonlóan alacsony profilú, 18 colos abroncsokat szeretne szállítani, és ha pénzügyileg megfelelő ajánlatot kapna, megfontolná a Forma-1-be való belépést.

A cég elnöke, Marco Tronchetti Provera a milánói Il Giornalénak megerősítette az F1-es beszállás lehetőségét, azt mondta, hogy ha a feltételeik teljesülnek, akkor “alaposabban megvizsgálják a kérdést”, azonban azt is hozzátette, hogy egyelőre “nincs más” közölnivalója, ezen túl minden más csak szóbeszéd.

A csapatok a két hét múlva következő Spanyol Nagydíj idejére szeretnének végleges döntést a 2011-es gumikról.