Ahogy a csapatok többsége, a Lotus is jelentős fejlesztési csomaggal érkezik majd az első európai futamra, a Spanyol Nagydíjra. Heikki Kovalainen szerint ha az újítások beválnak, akkor az eddig is a legjobb újoncnak számító alakulat akár a régiek közelébe is juthat.

“Elég komoly lépés lesz, fordulópont lehet. Ha a csomag hozza, amit kellene, akkor közelebb kerülünk majd a mezőnyhöz, elléphetünk az újaktól. Remélhetőleg azután a tervezőcsapat és a gyár folyamatosan újabb fejlesztéseket tud majd hozni. Ha nem is nagyokat, de azért fejlesztéseket, és akkor lesz íve a további javulásnak” – mondta a finn.

Kovalainen úgy gondolja, hogy a Lotus barcelonai csomagja még az ilyenkor megszokottnál is jelentősebb lesz, nagyobb frissítést jelent majd a többiekénél.

“Egyértelműen a szokásosnál nagyobb lépés, de a többieket sem szabad alábecsülni! De remélem, hogy mi nagyobbat lépünk. Nagyobb lemaradásból indulunk, így nagyobb terünk is van a javulásra, de aztán nálunk is mérséklődik majd a fejlődés. A nagy csapatok számára is az utolsó részletek jelentik a legnagyobb kihívást. Érdekes lesz látni azt is, hogy a másik két új csapat mire jut, de remélhetőleg mi nagyobbat ugrunk náluk! A célunk mindenképpen ez.”

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a főnök, Tony Fernandes pár napja megerősítette, hogy a kezdeti nagy-britanniai központ helyett otthon, Malajziában szeretnék létrehozni a végleges otthont. A Star című maláj lap arról írt, hogy a Lotus a sepangi pályán rendezné be a gyárát és a szélcsatornáját. “Már elindítottuk a projektet, és bízunk benne, hogy akár még idén meg is valósulhat” – mondta a milliárdos.