A McLaren Group élére tavaly áprilisban került Richard Lapthorne a múlt hétvégén távozott elnöki posztjáról, Wokingban ezért átszervezések következnek. A Forma-1-es csapat vezetője, Martin Whitmars a McLaren Group vezérigazgatója és az utcaiautó-gyártó testvércég, a McLaren Automotive alelnöke is lesz.

“A McLaren Automotive McLaren Groupról való leválását követően bejelenthetem az átszervezést. A két cégnek különböző tulajdonosi köre  lesz, de a központ Woking marad. A McLaren Group a Technology Centre-ben marad, míg az Automotive a szomszédban újonnan épülő Production Centre-be költözik” – jelentette be a McLaren elnöke, Ron Dennis.

“Mindkét cég felső vezetése élvezi a teljes bizalmamat, mindkét céget kiválóan irányítják majd” – tette hozzá.

Nem csak Nagy-Britanniában, Olaszországban is akad változás: a Ferrari elnökeként ismert Luca di Montezemolo távozik a FIAT elnöki posztjáról. Az olasz az igazgatótanács tagja marad és Maranellóban is megőrzi a posztját. A távozás oka kettős, Montezemolo a politikai pálya felé kacsingat, másrészt pedig állítólag nem értett egyet a vezérigazgató, Sergio Marchione FIAT-ot illető terveivel.