Nem kérdés, hogy Lewis Hamilton mutatta eddig a 2010-es idény leglátványosabb, legagresszívebb versenyzési stílusát, a 2008-as bajnok futamról futamra újra és újra üldözésekkel, csatákkal, előzésekkel tarkítva száguld. Csapattársa, Jenson Button jóval kevésbé szenzációsan, mégis sokkal eredményesebben teljesít, míg ő már két győzelmet szerzett, Hamilton eddig nem állhatott a dobogó legfelső fokára, 11 ponttal a címvédő mögött áll a negyedik helyen. A jelenség őt is elgondolkodtatta.   

“Én a nehezebb utat választottam, míg Jenson a simább módszerrel dolgozott. Ennyi kemény verseny után még győzelem nélkül állok, míg Jenson kétszer is nyert már – ami fantasztikus! -, ezt nem könnyű lenyelni! Jól versenyeztem, de ő végig jobb döntéseket hozott, simább útja volt” – nyilatkozta a Timesnak Hamilton.

“Három nagyszerű verseny, de egyiken sem győztem. Remélem, hamarosan én is a simább utat választhatom! Örülök Jenson sikerének. Jobban teljesített nálam, de biztos vagyok benne, hogy ha fordul a szerencse, én is eredményes leszek.”

Hamilton egyébként csak dicsérni tudja Button eddigi teljesítményét és a csapatot is, amiért a legjobb feltételeket biztosította az új jövevény beilleszkedéséhez.

“Az a legjobb, hogy Jensonnal egyértelműen a másik legyőzésére törekszünk, de nagyon okosan csinálja, nem túl agresszív és én sem. Nem lep meg, hogy ilyen gyorsan beilleszkedett. Sokat beszéltek róla, hogy majd én leszek a kivételezett, de a csapat mindkettőnket ugyanúgy támogat, mindkettőnktől győzelmet vár. Mindent megtettek azért, hogy a leghamarabb képbe kerüljön és jól érezze magát, de ugyanígy álltak hozzám is 2007-ben.”