Valószínűleg sokak meglepetésére az eddigi négy futam során Nico Rosberg végig világosan verte hétszeres világbajnok csapattársát, Michael Schumachert. Míg az egykori Williams-pilóta két dobogós helyezést és összesen 50 pontot mondhat magáénak, Jenson Button mögött második a pontversenyben, addig az élő legendának számító Schumacher eddig csak szenvedett, 10 pontocskájával mindössze a 10. helyen áll a bajnokságban.

Rosberg ennek ellenére nem gondolja, hogy ezután már neki járna az első számú szerep a Mercedes GP-nél:

“Kezdettől fogva egyenlőség volt a csapaton belül. Még akkor is, amikor mindenki úgy gondolta, hogy Michael a No. 1. én pedig csak a második számú leszek. Természetesen nagyon örülök a dolgaim eddigi alakulásának, folyamatosan a legtöbbet tudom kihozni, jó eredményeim vannak, szóval elégedett vagyok. Jelenleg én vagyok előrébb, de arra számítok, hogy Michael is formában lesz a következő versenyen, nagyszerű lenne az idény további részében küzdeni ellene és persze ez a csapatnak is jót tenne” – mondta Rosberg Sanghajban.

Bár a Mercedes eddig nem volt esélyes a győzelemre, a német úgy gondolja, hogy már javulnak, és az erősebb autóval még többet érhet majd el:

“A jó irányba léptünk egyet a hétvégén. Javulni fogunk, ezért biztató, hogy már az európai versenyekre is erős eredményekkel a hátam mögött, a bajnokság második helyén állva érkezem!”