Ahhoz képest, hogy a Red Bull a Kínai Nagydíj időmérő edzésén az első két pozíciót szerezte meg, a futamot Sebastian Vettel a hatodik, Mark Webber pedig a nyolcadik helyen zárta. Különösen az ausztrált keserítette el a sanghaji produkció, szerinte nem volt elég gyors az autó.

“Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, agyonvertek minket” – mondta Webber. “Nagyon egyszerű a magyarázat, nem voltunk elég gyorsak. Változóak voltak a körülmények, de a többiek ugyanilyen feltételek között versenyeztek. Nagyon érzékeny az autó ilyen időben, érdekes verseny volt. Tudjuk, hol veszítettünk, ki kell javítanunk a hiányosságokat.”

Vettelt már a rajtnál megelőzte csapattársa és a kiugrott Fernando Alonso. “Ezzel nem lehet tenni semmit. Mark a rajtnál nyert egy pozíciót, ki kell vizsgálnunk, hogy a startom miért nem sikerült olyan jól, mint az övé” – értékelt Vettel, aki a dolgok jó oldalát próbálta nézni.

“Azt hiszem, ma sokkal többet is veszíthettünk volna, elégedettek lehetünk a hatodik hellyel. Volt néhány problémánk a versenyen, küzdöttem az autóval rendesen, a döntéseink sem voltak mindig jók. Gondjaink voltak a gumikkal is, nem igazán sikerült felmelegítenünk őket, utána kell néznünk, hogy ilyen körülmények között miért van ennyi nehézségünk.”