Nem sikerült jól a Kínai Nagydíj időmérő edzése Michael Schumachernek, a hétszeres világbajnok csak a kilencedik helyet szerezte meg, csapattársától több mint fél másodperccel maradt el. A német tudja, mi volt a baj. “Túl lassú voltam, ez már ma reggel is látható volt, de igazán az időmérőre jött ki” – mondta Schumacher.

Schumacher Rosberggel ellentétben az időmérőn is a McLarentől ellesett hátsó szárnnyal kísérletezett, abban a reményben, hogy ezzel találhat néhány tizedet. “Nem állt össze az egyensúly. Nicóék visszatették a régi szárnyat, talán nekünk is ezt kellett volna tennünk. Más véleményen voltunk, az eredmények Nico verzióját igazolták.”

“Ezen a hétvégén sok időt töltöttem a szárny próbálgatásával, miközben Nico inkább a másik megoldást használta. Ezért döntöttem úgy, hogy az időmérőn is használom, most már legalább tudni fogjuk, mit tegyünk a jövőben. Soha nem volt még ekkora különbség köztünk, de pontosan tudom, miért ekkora a lemaradásom, így nem bánt különösebben.”

“Az időjárás miatt kiszámíthatatlan, mi lesz holnap, természetesen elöl szeretnénk lenni. Mostanában jól sikerültek a rajtjaim, meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek. Őszintén szólva, ebből a pozícióból nehéz lesz a dobogóért küzdeni, de a remény hal meg utoljára.”

“Elégedett vagyok, nagyszerű eredményt értünk el” – értékelt a negyedik Rosberg, akit mindössze egy századdal előzött meg Fernando Alonso. “Tettünk egy lépést a helyes irányba és ennek nagyon örülünk, pedig reggel még úgy nézett ki, nem lesz okunk a boldogságra. Tényleg mindent kihoztunk az autóból, jó, hogy Michael előtt vagyok, de nem számítottam arra, hogy ekkora lesz a különbség köztünk.”

“Holnap összejöhet a dobogó, ebből a pozícióból biztosan lesz rá esélyem. Ross Brawn ugyan az időmérő előtt azt mondta, hogy előreléptünk, de ennek eredményét egy ideig még nem láthatjuk majd, most kiderült, hogy néha még ő is tévedhet.”