Michael Schumachernek újabb nehéz hétvégéje van, a német saját bevallása szerint is szenved a kínai pályán. Pontosan ő sem tudja az okát, de egy biztos, nem érzi elég jól az autót, ezért lassú.

“Egész hétvégén küszködtem ezzel, és mivel az időmérő és a verseny között már nem lehet az autó beállításain változtatni, így kell nekivágnom a futamnak is, nem lesz könnyű. A következő verseny már más lapra tartozik, ki kell elemeznünk, hogy mi is a helyzet és meg kell tennünk a megfelelő lépéseket. Tulajdonképpen a lassú kanyarok kijáratánál van a gond, egész hétvégén nem tudom eltalálni. Megnézzük az adatokat, próbáljuk kitalálni az okát” – magyarázta a német.

Míg a másik mercedeses, Nico Rosberg teljesen versenyképes idővel a negyedik helyen zárt a kvalifikáción, Schumacher hozzá képest héttizedes elmaradással csak a kilencedik lett – ő maga sem érti, miért.

“Tény, hogy Nico egész hétvégén nagyon jól szerepel. Az az igazság, hogy a beállításaink gyakorlatilag megegyeznek, ezért is vizsgáljuk meg, hogy nálam mi a probléma.”

A hétszeres világbajnok azt is elismerte, hogy csakis az esőben bízhat vasárnap.

“Ez természetes, tekintve a pozíciómat, hiszen normális körülmények között nagyon nehéz az előzés, ezért az ember másféle viszonyokat szeretne. Az eső egyértelműen ilyesmi, az segíthet. Olyankor könnyebb előzni. Remélem, hogy jól rajtolok, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a verseny – nagyon jól jönne a megfelelő időben érkező eső.”