Miközben Fernando Alonso a harmadik helyről vághat neki a vasárnapi Kínai Nagydíjnak, a vb-éllovas Felipe Massa csak a hetedik helyről indulhat holnap. A brazil elrontotta az utolsó kanyart, emiatt nehéz helyzetbe került üldözőivel szemben. “Csalódott vagyok, mert a Q3 végén nem sikerült hibátlan kört futnom” – mondta Massa.

“Elrontottam az utolsó kanyart, ami miatt tizedeket veszítettem, ha mindent jól csinálok, beférhettem volna az első ötbe. Holnap eshet, ami összekavarhatja kicsit a sorrendet, de így is világos, hogy ebből a pozícióból nehéz lesz küzdenem a legjobb pozíciókért. Fontos lesz egy jó rajt, hogy mihamarabb a lehető legtöbbet lépjek előre. Nem tudom, mi lesz az összetett első helyemmel, talán elveszítem, talán nem, erről csak holnap fogok tudni beszélni. A versenytempónkkal nem lesz gond.”

A Ferrari sem volt elragadtatva Massa produkciójától, a főmérnök Chrys Dyer finoman kritizálta a brazilt. “Fernando nagyszerű teljesítményt nyújtott, a harmadik hellyel kihozta a maximumot az autóból” – fogalmazott Dyer. “Kicsit csalódottak vagyunk ugyanakkor Felipe miatt, aki képtelen volt rendesen összerakni az utolsó körét, de így is van esélye egy jó versenyre.”

“Nagy esély van egy kiadós esőre, ugyan nem számítunk a tavalyihoz hasonló kaotikus körülményekre, de így is bőven lehetnek meglepetések a futamon.”