A McLaren uralta a Kínai Nagydíj pénteki napját, mindkét szabadedzést az angol csapat nyerte, és ugyan Lewis Hamilton a szombat délelőtti gyakorláson “csak” második lett, a kvalifikációig övé volt a leggyorsabb kör a hétvégén. A 2008-as bajnok a Q1-et és a Q2-t is megnyerte, de az utolsó szakaszban a korábbiakhoz képest csalódást keltő hatodikként zárt, mindkét Red Bull, a ferraris Alonso, a mercedeses Rosberg és saját csapattársa, Jenson Button is elverte.  

“Olyan jól mentek a szabadedzések és a Q1 és Q2! Könnyedén az élen voltam. A Q3-ban aztán többször is leért az autó alja, nem tudom, hogy ez az egyensúly miatt volt, de egyszerűen nem volt több benne. Sokkal jobban csúszkáltam, mint előtte. A Q1-ben és a Q2-ben sokkal jobb volt az autó, nem tudom, mi lett vele a Q3-ban, de nem tudtam belőle jobb időt kihozni” – magyarázta csalódottan az angol.

“A határon nyomtam, fogalmam sincs, hova lett az idő. Ki kell elemeznünk, meg kell keresnünk az okát, persze abban így is biztos vagyok, hogy holnap jó verseny lesz” – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy Hamiltont elverte, Jenson Button sem volt teljesen elégedett a kvalifikációval:

“Nehezen tudtam összerakni egy teljes kört, küszködtem a gumikkal – a kör elején még nem voltak elég melegek, a végére meg már túlmelegedtek. A Q3-ban igazán szenvedtem. A végére jobb lett, de egy kicsit már későn. Kicsit bosszantó, hogy csak az időmérő legvégére találtuk el az egyensúlyt, de az 5. hely azért elfogadható. Kár, hogy a Mercedes elém ugrott, de holnap igyekszem javítani.”

“Ha dolgozunk még egy kicsit, holnap rendben leszünk. Valószínűleg esni fog, de szerintem az autó beállításai jók lesznek vizes pályára is” – jósolta a címvédő.