A Kínai Nagydíj időmérőjén a Toro Rosso mindkét pilótája a pontszerzés esélyével kecsegtető helyekre kvalifikálta magát, igaz, holnap csak az egyiküknek fekszik majd igazán a verseny. A csapat biztosra akart menni, így Jaime Alguersuarit (12.) száraz beállításokkal küldte pályára, míg Sebastien Buemi (13.) autóját a vasárnapi esőre készítették fel.

“Nem szeretem, ha mindent egy lapra teszünk fel, így felosztottuk a pilótákat, az egyiküknél esőre készültünk, a másikuknál a leszorítóerő inkább száraz körülményekhez igazodik. Lehet tippelni, melyikük volt ma a gyorsabb” – mondta a technikai igazgató, Giorgio Ascanelli.

“Meglátjuk, mi lesz holnap. A csapat hatékonyan dolgozott, nem hibáztunk. Mindkét pilóta jól teljesített, Buemi esetében pedig nem is várhattunk volna ennél többet, hiszen tegnap nem sokat vezethetett”- tette hozzá, utalva a svájci első szabadedzésen történt balesetére, majd az emiatt kihagyott második edzésre.

Buemi még annak ellenére is elégedetlen volt egy kicsit, hogy esős beállításokkal is közvetlenül a csapattársa mögött végzett, a svájci még ennél is többet szeretett volna.

“Nem jelentett gondot autóba ülni a tegnapi történtek után, persze a hiányzó kilométerek éreztették a hatásukat. A csapat mindenesetre jó munkát végzett az autó összerakásával, így ma már gond nélkül vezethettem. Jobb rajthelyet vártam, de érthető a helyzetem, miután pénteken nem mentem. A versenyt illetően kompromisszumos beállításokat választottunk, így az autó a holnapra jósolt esőben is jól mehet majd. A 13. hely nincs messze a pontoktól, meglátjuk, mire jutok” – nyilatkozta.