A Red Bull sima és eredményes napot zárt pénteken Kínában. Az első edzésen Sebastian Vettel a 4., Mark Webber a 7. idővel zárt, délután pedig az 5-6. helyet szerezte meg a páros, de cseppet sem bízta el magát egyikőjük sem.

“Jó napunk volt, semmi probléma nem akadt az autóval. Csak 22 éves vagyok, de azt már megtanultam, hogy az ember semmit sem vehet biztosra az életben. Még kemény munka vár ránk. A mi autónk az egyik legjobb, de van még dolgunk” – összegzett Vettel.

A német leginkább a McLaren-pilóták által működtetett légcsatornáját, az egyenesben pluszsebességet nyújtó F-ductot irigyelte.

“Elég szoros volt a mezőny. A McLarenen kívül senkinek nincs még F-ductja, vagy legalábbis jól működő verziója. Jó kis dolog, mert mi sem könnyebb, mint az egyenesben javítani a köridőt. Remélem, hamarosan nekünk is lesz!”

Mark Webber szerint az időmérő kiszámíthatatlan, a vasárnapra esetleg megérkező eső pedig tovább bonyolítja a kilátásokat, a malajziai kettős győzelem ismétlése egyelőre egyáltalán nem biztos.

“Jó edzések voltak, ez első igazán sima péntekünk. Nagyon sok dolgunk lesz még este, ki kell találnunk, mi is legyen a gumikkal, itt egy kicsit másképp viselkednek, mint korábban. Azt hiszem, megint nagyon szoros lesz az időmérő, vasárnap pedig állítólag nedvesség is lesz majd, a nézők eseménydús versenyt láthatnak.”