A Forma-1-es versenybíráskodás idei átszervezése keretében a 2010-es versenyeken a stewardok négyfős bizottságában egy-egy tapasztalt volt versenyző is helyet kap.

 A szezonnyitón Alain Prost, Ausztráliában a Le Mans-csillag Tom Kristensen, legutóbb, Malajziában pedig Johnny Herbert volt versenybíró. Ezen a hétvégén az egykori Benetton- és Williams-pilóta, az osztrák Alex Wurz következik, de már az első európai futamok beosztását is tudni lehet.

Az európai szakaszt nyitó Spanyol Nagydíjon a nyolcvanas évekből ismert angol, a többek között a  Tolemannél, a Renault-nál és az Arrowsnál összesen 162 futamot teljesítő angol Derek Warwick lép a stewardok közé, míg a Monacói Nagydíjon az 1996-os bajnok, Damon Hill vállalja a szerepet, míg Törökországban Prost tér vissza.

Az idén visszatért Michael Schumacherrel a kilencvenes évek közepén vérre menő csatákat folytató Hill azt mondja, hogy képes lesz elfogulatlanul bíráskodni:

A régi sérelmeknél fontosabb a sport érdeke

A régi sérelmeknél fontosabb a sport érdeke


“Vannak fontosabb dolgok is a személyes viszonyoknál. A lényeg a sport, annak kell hitelesnek lennie” – mondta az 1996-os bajnok.   

Úgy tudni, hogy a június közepi Kanadai Nagydíjon 1972 és ’74 F1-bajnoka, a ’89-ben még CART-bajnoki címet is szerző brazil Emerson Fittipaldi ül majd a stewardok közé, míg a Brit Nagydíjon a helyi hős, Nigel Mansell vállalja a feladatot.