Két napja a Red Bull-os Mark Webber már nagyjából kizárta a bajnoki esélyesek közül a Mercedest és ezzel az idén visszatért Michael Schumachert, de Fernando Alonso szerint a hétszeres bajnokot még egyáltalán nem lehet leírni. Az újságírók Sanghajban magát a németet is megkérdezték, hogy egyetért-e Alonsóval.

 “Igen, mindenképpen. Ha megnézzük a pontrendszert és figyelembe vesszük, hogy Fernando is kiesett például Malajziában, az ilyesmi bárkivel megtörténhet. Én is ugyanígy jártam Malajziában és az idény folyamán valamikor utoléri ez a többi bajnoki esélyest is. Szóval ha elég gyors ütemben fejlesztünk, nincs oka, hogy miért ne küzdhetnék a címért” – mondta a német.

“Nagyon hosszú idény van előttünk, nagyon az elején járunk, és azt is tudja mindenki, hogy milyen gyorsan jönnek a fejlesztések. Az autónkban még nagy potenciál van, nem hiszem, hogy Nico számára vagy számomra már lefutott lenne a szezon” – tette hozzá.

Schumacher elismerte, hogy az eddigi eredményei számára és a nagyközönség számára is csalódást jelentettek, ezzel együtt azonban nem tört meg.

“Az eredmények nem lettek olyan jók, mint ahogyan néhányan számítottak rá, én magam is jobbat vártam, de a verseny nagyon kiélezett. Természetes, hogy a sajtó nem dicsér, de én tudom, hogy mit csinálok, mi van a háttérben, ezért nem vagyok elkeseredve. Én elégedett vagyok, és ha mások nem, hát az az ő dolguk” – mondta a 9 pontjával jelenleg csak 10. helyen álló hétszeres bajnok.